In Lightspeed K-Series kunnen productmodificatoren worden geïnterpreteerd als zowel productie-instructies als sub-items.
Het ene type modificator op Lightspeed Restaurant (K-Series) omvat productie-instructies. Productie-instructies informeren de keuken over specifieke bereidingsinformatie voor een item. Productie-instructies kunnen worden geconfigureerd als automatisch gekoppeld aan een item, zodat telkens wanneer een POS-gebruiker dat item toevoegt aan een bestelling, hij wordt gevraagd om de relevante bereidingsinformatie op te nemen. Productie-instructies worden gewoonlijk niet gekoppeld aan extra kosten en verschijnen niet op rapporten. Je kunt productie-instructies aanmaken, bewerken en exporteren vanuit je backoffice.
Het ander type modificator op Lightspeed Restaurant (K-Series) omvat sub-items. Sub-items zijn bestelitems die aan een hoofditem zijn gekoppeld. Een voorbeeld van een sub-item kan "saladedressing" voor het hoofditem "salade" zijn. Je kunt het sub-item elke prijs geven die je wilt. Je kunt bijvoorbeeld de prijs van een sub-item laten opnemen in de prijs van het hoofditem, of de extra kosten definiëren door een standaardprijs voor het sub-item toe te voegen.
Er zijn twee manieren om modificatoren op het POS te gebruiken. De ene optie is het toevoegen van instructieknoppen aan menu's, zodat de instructie op elk gewenst moment aan elk item kan worden toegevoegd. Bekijk Over menu's voor meer informatie over het toevoegen van knoppen aan menu's. De andere optie is om rechtstreeks vanuit de backoffice modificatoren toe te wijzen aan items. Wanneer bijvoorbeeld een biefstukbestelling wordt gemaakt, zal de POS vragen welk type sub-items of productie-instructies moeten worden gebruikt. Bekijk Over items voor meer informatie over het koppelen van productie-instructies aan een item.