Geavanceerde rapportage biedt eenvoudige, aanpasbare meetgegevens voor gebruikers die gedetailleerde informatie wensen over hoe hun restaurant presteert.
Met Geavanceerde rapportage kunt u:
- Aangepaste rapporten maken en opslaan op basis van reeds bestaande sjablonen of er zelf een maken.
- Snel zien hoe uw restaurant presteert dankzij intuïtieve grafieken en tabellen.
- Eenvoudig rapporten als pdf- of Excel-bestanden exporteren. Sommige secties kunnen ook als csv-bestanden worden geëxporteerd.
Toegang tot Geavanceerde rapportage
Om naar Geavanceerde rapportage te gaan, klikt u op Rapporten > Geavanceerde rapportage.
Een nieuw rapport aanmaken
- Klik op Nieuw rapport aanmaken.
- Geef het rapport een naam.
- Filter indien gewenst op vloer, tafel, gebruiker en/of shift.
- Klik op Aanmaken.
- Sleep rapportsecties uit de lijst naar het vak Sleep een component naar hier. Raadpleeg 'Beschikbare rapportsecties' voor volledige beschrijvingen.
- Om een sectie binnen het rapport te verplaatsen, beweegt u de cursor over de sectie en houdt u het pictogram verplaatsen ingedrukt terwijl u de sectie naar boven of naar beneden sleept.
- Om de sectiespecifieke instellingen aan te passen, klikt u op het pictogram instellingen in de rechterbovenhoek van die sectie. Selecteer of deselecteer individuele instellingen en klik dan op Opslaan.
- Om een sectie van het rapport te verwijderen, klikt u op het pictogram verwijderen in de rechterbovenhoek van de sectie. Klik op Ja om te bevestigen.
- Klik op Opslaan in de rechterbovenhoek van het venster om het rapport op te slaan.
Een opgeslagen rapport openen
- Ga naar de sectie Geavanceerde rapportage in Restaurant Manager.
- Selecteer en klik op het opgeslagen geavanceerde rapport uit de lijst.
Het datumbereik instellen
- Klik op de datumbalk in de linkerbovenhoek van het rapportvenster.
- Selecteer een datumbereik door op een begin- en een einddatum te klikken.
- Kies het tijdstip.
- Klik op Toepassen.
Een rapport downloaden en exporteren
- Sla een nieuw rapport op of open een opgeslagen rapport.
- Klik op het downloadpictogram in de rechterbovenhoek.
- Selecteer een downloadindeling.
- Exporteren als pdf - staand
- Exporteren als pdf - liggend
- Exporteren als Excel
Beschikbare rapportsecties
Categorie-inkomsten | Een sectie die de inkomsten en belastingen toont, gegroepeerd per categorie voor een bepaalde periode. Kan gefilterd worden op snelkoppelingscategorieën of categorietypes, met of zonder kortingen. U kunt ook inkomsten voor de modificators gekoppeld aan een product weergeven. |
Aangepaste tabel | Een sectie waar u aangepaste gegevens naar keuze kunt weergeven. |
Aangepaste tekst | Een sectie met een tekstbewerker om tekst toe te voegen aan uw rapport. |
Vloerinkomsten | Een sectie die de inkomsten en belastingen toont, gegroepeerd per vloer. |
Grafiek groeperen per uur | Een grafiek die de inkomsten, hoeveelheid kasticket-items, kosten, winst en het kostenpercentage per uur toont. |
Samenvatting keuken en bar | Een tabel met de totalen voor de keuken en de bar. Kan gegroepeerd worden per categorie, eten en drinken of specifieke categorieën. |
Samenvatting betalingen | Een sectie die een samenvatting van alle ontvangen betalingen binnen de geselecteerde periode toont. |
Samenvatting inkomsten | Een sectie die een samenvatting van alle ontvangen inkomsten binnen het geselecteerde datumbereik toont. |
Inkomsten per weekdag | Een tabel die de totale inkomsten, de gemiddelde inkomsten, het aantal kastickets en hun gemiddelden per weekdag toont. |
Tafelinkomsten | Een sectie die de inkomsten en belastingen toont, gegroepeerd per tafel. |
Samenvatting btw | Een sectie die een samenvatting van alle ontvangen btw binnen het geselecteerde datumbereik toont. |
Samenvatting fooien | Een sectie die een samenvatting van alle ontvangen fooien, bijdragen aan een fooipool, geld verschuldigd voor kredietkaartverwerking en het totaal aan verdiende fooien toont. |
Grafiek top 5 verkopen | Een grafiek die de top 5 best en slechtst verkopende items weergeeft. |
Totalen en gemiddelden
| Een sectie die een momentopname van uw totalen en gemiddelden weergeeft. Bijvoorbeeld: kastickets, klanten, gemiddelde inkomsten en btw. |
Een Aangepaste tabelsectie aanmaken
De Aangepaste sectie kan een geweldig hulpmiddel zijn om u te helpen een gepersonaliseerd rapport te maken dat is afgestemd op de specifieke behoeften van uw restaurant.
- Sleep de Aangepaste tabelsectie vanuit de sectielijst en zet hem neer.
- Klik op de knop Instellingen om de pop-up met instellingen voor de Aangepaste sectie te openen.
- Geef de sectie een naam.
- Selecteer een criterium Aggregaatinterval uit het vervolgkeuzemenu:
- Aggregaat per kasticket
- Aggregaat per dag
- Aggregaat per maand
- Selecteer een criterium Sorteren op uit het vervolgkeuzemenu:
- Kasticketdatum: toont het rapport in chronologische volgorde.
- Kasticket-ID: organiseert de inhoud volgens kasticket-ID
- Totaalbedrag van de kastickets
- Totaalbedrag van de items
- Totaal btw
- Totaal korting
- Maak de dynamische kolommen aan.
- Klik op Kolom toevoegen.
- Selecteer het kolomtype uit het vervolgkeuzemenu.
- Geef de veldkolom een kopnaam.
- Selecteer een van de volgende opties als uw kolomtype een veld is:
- Datum kasticket
- Kasticket-ID
- Totaalbedrag van de kastickets
- Totaalbedrag van de items
- Totaal btw
- Totaal korting
- OF: Selecteer een van de volgende opties als uw kolomtype een aggregaat is. Een aggregaat is de som van bepaalde kenmerken of velden.
- Categorie inc. btw
- Categorie excl. btw
- Betalingen totaal (Betalingen bedrag + Betalingen fooien)
- Betalingen bedrag
- Betalingen fooien
- Aantal betalingen
- Netto per btw-tarief
- Btw per btw-tarief
- Totaal per btw-tarief
- Selecteer een van de volgende opties als uw kolomtype een veld is:
- In het vak Filteren op kunt u ervoor kiezen om de data te beperken tot specifieke productcategorieën. Bijvoorbeeld 'Drank'.
- Klik op Ok om uw kolom toe te voegen.
- Klik op Opslaan in de rechterbovenhoek van het venster Geavanceerde rapportage.