Inrichting van de SumUp koppeling

Om de koppeling met SumUp te activeren meldt u zich in de GASTROFIX cloud aan. Navigeer vervolgens naar het menu "Setup > Financieel" en kies de optie "Betaalmethoden".

De betaalmethoden PIN en creditcard staan standaard ingesteld als type "Creditcard". Deze wijzigt u vervolgens naar het type "SumUp".

Wanneer u de betreffende betaalmethoden toegevoegd heeft kunt u uw SumUp account op uw kassa instellen (iPad/ iPod). Deze stap wordt bij de eerste betaling middels een van de nieuwe betaalmethoden automatisch gestart.

Open hiervoor de GASTROFIX App op uw iPad en vernieuw de restaurant gegevens. Dit kan onder "Admin > Gastronomische dag > Restaurant gegevens laden".
Vervolgens boekt u op een willekeurige tafel een product om te testen. Ga naar het boeken onder dezelfde tafel naar "Afrekenen" en kies een van de zojuist aangemaakte betaalmethoden (in het onderstaande voorbeeld SumUp of CreditCard).

In het volgende scherm wordt toestemming gevraagd om uw locatie te gebruiken. Klik hier op "Sta toe".

Het toestaan van uw locatie is noodzakelijk voor het gebruik van SumUp (ivm. veiligheidsredenen).

Na het toestaan van de locatie opent er een inlogvenster. Voer hier de inloggegevens welke u van SumUp heeft ontvangen in en bevestig met inloggen.

De koppeling van met SumUp is nu volledig ingericht en klaar voor gebruik.